Online Jpeg Afbeeldingen Verkleinen

Published Jan 24, 21
5 min read

Snel En Eenvoudig Je Foto's Verkleinen

Je websitebezoekers willen maar 1 ding: zo snel mogelijk hun doel bereiken. Letterlijk telt elke seconde. Google beloont een snelle site bovendien met hogere rankings. Maar als website maker wil je je bezoekers trakteren op mooie, grote afbeeldingen. Dan moet je afbeeldingen optimaliseren. Hoe pak je dat aan? Zie hier je dilemma: je wilt een snelle website en je wilt veel afbeeldingen.

Daarmee voorkom je dat je website trager wordt. Duurt het laden van een afbeelding te lang, dan haken je bezoekers af en doen ze niet waarvoor ze op je website zijn (foto krimpen). In jargon: je wordt getrakteerd op een slechtere gebruikerservaring en een lagere conversie. In dit artikel vertel ik hoe je de laadtijd van je website kunt verbeteren door het optimaliseren van afbeeldingen voor Google.

Afbeelding Online Vergroten Of Verkleinen

Ik benoem eerst de belangrijkste begrippen, zoals bestandsformaten, comprimeren en resolutie. Daarna volgen meer dan 10 praktische tips om kleine foto’s op je website te gebruiken. Er zijn veel verschillende bestandsformaten om je afbeelding in op te slaan. De meest gebruikte zijn JPG, PNG en GIF. Ieder formaat heeft zijn eigen functie.

Elke andere afbeelding (logo’s, iconen, tekeningen, lijnen, grafieken) sla je op als PNG. Let op: foto’s met transparante achtergronden, moet je ook als PNG opslaan want JPG ondersteunt geen transparantie. Mocht je Tiff-bestanden hebben, dan kun je deze omzetten naar JPG op de website Tiff to JPG of met deze online converter die meer bestandsformaten naar JPG kan omzetten.

Afbeeldingen Bewerken Voor Je Wordpress Website

Pdf-bestanden verkleinen en geheugenruimte besparenonlineprinters.nlAfbeeldingen voor je website bewerken - Tijdvooreensitetijdvooreensite.nl


Hoe meer pixels, hoe meer informatie er in een afbeelding zit opgeslagen. Hoe meer informatie, hoe scherper de afbeelding. Hoe meer pixels, hoe groter de foto in opslag (Kb of Mb). De juiste resolutie hangt af van de plaats waar je de foto gebruikt – website, de krant, een folder, een tijdschrift of een boek – en van de afmetingen.

Gebruikelijk is om een resolutie van 72 pixels aan te houden voor je website. 300 pixels gebruik je voor print. Verwar resolutie dus niet met afmetingen. Dat is de lengte x breedte van een afbeelding. Ze werken overigens wel op elkaar in. Voorbeeld: je maakt met je telefoon een foto van 1900 x 1600.

Super Makkelijk Foto's Verkleinen

Deze afmetingen bepalen de grootte van je foto in kilobyte of megabyte (Kb of Mb). Als je foto’s maakt met een telefoon of met een camera hebben ze vaak niet de juiste afmetingen voor je website. Meestal zijn ze te groot. Hoe groter de afbeeldingen zijn, des te meer ruimte ze in beslag nemen.

Er zijn meerdere manieren om je afmetingen bij te snijden: Alle genoemde bestandsformaten kun je comprimeren. Compressie van bestanden betekent dat je de gegevens kunt verkleinen. Hoe hoger de compressie, des te kleiner het bestand. Maar ook: des te kleiner de beeldkwaliteit. Bij foto’s valt het kwaliteitsverlies van JPG online niet veel op, maar wel bij grafische afbeeldingen, zoals letters, logos, lijnen en grafieken.

Online Een Afbeelding Of Foto Verkleinen

Kies voor Compressie level 99 en optimaliseer. Vergeet niet het resizen uit te zetten. Kraken (TIP!)Hier kun je online een onbeperkt aantal foto’s comprimeren (met of zonder kwaliteitsverlies) en ze vervolgens los of in één keer bewaren. Met de pro-versie kun je grotere foto’s uploaden tot 16MB, foto’s resizen qua afmetingen en ze meteen te laten synchroniseren met je Dropbox.

Met Resize Me kun je foto’s van je pc of van een URL aanpassen in een handomdraai. Je kunt een afbeelding croppen, roteren of draaien, de afmetingen aanpassen, comprimeren of wijzigen van bestandsextensie. Je kunt bestanden bijvoorbeeld naar JPG, PNG of GIF omzetten. gebruik je: PhotoshopDe facto standaard fotobewerkingsprogramma voor professionals.

Foto's Verkleinen Met Adobe Photoshop - Tomston

Je kunt de gewenste kwaliteit en het formaat aanpassen naar je wens. GIMP staat voor GNU Image Manipulation Program. Het is gratis software voor je desktop en een goed alternatief als je geen Photoshop hebt, of er niet voor wilt betalen. Heb je GIMP geinstalleerd, open dan een afbeelding die je wilt bewerken.

Vul de gewenste breedte en hoogte in en selecteer pixels. Bij voorkeur comprimeer je je afbeeldingen voordat je ze op je website gebruikt. Als je ze al online hebt staan, kun je nog steeds foto’s en andere afbeeldingen optimaliseren voor Google en je sitebezoekers. Je kunt bijvoorbeeld in de mediabibliotheek van WordPress afbeeldingen verkleinen.

Foto's En Afbeeldingen - Resolutie Geschikt Maken Wordpress

WordPress plugin om afbeeldingen te verkleinen Ben je dat vergeten, of wil je nog meer compressie, gebruik dan specifieke WordPress plugins. Met de plugin WP Smush. it worden alle afbeeldingen, indien dit nog mogelijk is, nog kleiner gemaakt. Het is dus een bulkverwerker. Met de plugin BJ Lazy Load kun je afbeeldingen pas tonen als ze zichtbaar zijn voor bezoekers.

Je webpagina laadt sneller omdat een afbeelding pas wordt getoond als je bezoeker naar beneden scrollt. Extra voordeel: BJ Lazy Load schaalt de afbeeldingen automatisch voor responsieve websites.(let overigens op dat je niet te veel plugins gebruikt, want dat kan ook ten koste gaan van de snelheid van je website – een heel ander probleem).

Foto's Slim Vergroten Of Verkleinen In Photoshop - Cursussen En Tools

Idealiter doe je dit vooraf het optimaliseren en nadien. Dan zie je of je werk effect heeft (foto bijsnijden ). Dit zijn de drie beste gratis tools die je gebruikt om de snelheid van je website te testen: Niet tevreden over het resultaat? Kijk dan wat je nog meer kunt doen. Plaats bijvoorbeeld minder afbeeldingen op je pagina.

Dit kun je doen door: Eenvoudigweg overbodige afbeeldingen te verwijderen (vervang ze door witruimte om je tekst toch nog lekker leesbaar te houden) Wijzig iconen van afbeelding naar lettertype. Voeg afbeeldingen samen. Maak bijvoorbeeld een infographic van een reeks afbeeldingen op dezelfde pagina. Bundel je social mediabuttons. Foto’s en andere afbeeldingen zijn vaak dé vertrager van je website.

Een Foto Bijsnijden En Bewerken Is Supereenvoudig Met Canva

Daarom is het verstandig afbeeldingen te optimaliseren voor Google en je potentiële klanten. Vraag je je af of je website snel genoeg laadt, en of je voldoende doet aan je vindbaarheid via Google? Wil je je website optimaliseren door een expert? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

More from Overzichten, Marketing

Navigation

Home

Latest Posts

Energie Vergelijken Nlziet

Published Jul 18, 21
6 min read

Wat Is Een Barista Bar

Published Jun 12, 21
10 min read